Gestoomde koolvis met spek en boontjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kook de boontjes beetgaar zonder vetstof en snijd ze in staafjes van 1 cm.
- Bak de spekreepjes krokant zonder vetstof, voeg op het laatst de groene boontjes en de gehakte peterselie toe, kruid met peper en zout.
- Kruid de koolvis met peper en zout en stoom ze gaar (8 tot 10 minuten) met aluminiumfolie afgedekt in de oven op 200°C of in een stoommandje boven kokend gezouten water.
- Voor de Nantaise boter: laat de sjalotjes inkoken met witte wijn tot ze bijna droog gekookt zijn, voeg de room to, breng opnieuw aan de kook en voeg op een zacht vuur de boter in klontjes toe, meng de fijngesneden koreander eronder en kruid met peper en zout.
- Schik het spek en de boontjes in het midden van het bord, leg er de koolvis erop en lepel er de saus rond

Gestoomde koolvis met spek en boontjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maisstamppot met paprika en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept