Gemberdrank

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de gemberwortels, schil ze en was ze opnieuw. Snijd ze fijn en wrijf ze dan fijn in de vijzel. Doe de fijngewreven gember in een kom en schenk er 1 liter kokend water over. Roer en laat dit 2 uur trekken. Schenk het vocht door een met kaasdoek beklede zeef in een kom van 4 liter inhoud (de gember hebben we nu niet meer nodig). Voeg limoen- of citroensap en het koude water toe, schep om en laat dit een uur rusten. Het bezinksel zal nu naar de bodem zakken. Zeef het vocht voorzichtig waarbij U het zetmeel achterhoudt. Breng de gemberdrank op smaak met de suiker, kruidnagels (of pijpkaneel) en de nootmuskaat. Doe de gemberdrank over in flessen en bewaar ze in de koelkast. De drank kan indien gewenst worden aangelengd met (soda)water of met limonade naar keuze. Pas de hoeveelheid suiker naar Uw smaak aan.

Gemberdrank is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker