- Maak de boter roerzacht (zet ze 30 sec. op halve kracht in de microgolfoven).
- Bekleed een brede, platte taartvorm (+/- 35 cm breed) of kleine braadslede met aluminiumfolie. Boter goed in met 2 eetl. boter. Mix 150 g boter met 150 g suiker tot de boter wit kleurt. Mix er vervolgens een na een de 3 eieren onder. Voeg de zelfrijzende bloem en het gemberpoeder toe en schep goed om. Schep het deeg in de taartvorm (laat het niet hoger komen dan 1 à 1,5 cm, anders wordt de koek te dik) of op de bakplaat (dam het deeg dan wat af met wat opgevouwen aluminiumfolie om een mooie vorm te behouden). Verdeel er de appelblokjes over. Mix 2 eieren met 1,5 eetl. citroensap en 3 eetl. amandelschilfers. Smelt de rest van de boter in een steelpannetje en voeg toe, samen met de geraspte citroenschil. Verdeel gelijkmatig over de appeltjes. Strooi er nog 3 eetl. amandelschilfers over en schuif gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven (190°C). Als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen. Laat afkoelen op een rooster en zeef er 3 eetl. poedersuiker over."}}