Gemistá (gevulde tomaten)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de kapjes bijna helemaal van de tomaten en hol ze uit met een klein lepeltje. Hou de kapjes, het vruchtvlees en het sap even apart. Bak een fijngesneden ui en voeg als de ui wat glazig begint te worden het vruchtvlees, de sap, de rijst, de olijfolie en de kruiden toe. (Voeg er wat water aan toe, zodanig dat de saus niet te droog wordt.) Neem het mengsel na 5 minuten van het vuur. De rijst hoeft niet gaar te zijn, het kookt toch verder in de oven. Neem een ovenschotel en smeer de binnenkant in met wat olie. Schik daarin de uitgeholde tomaten en vul ze met het mengsel. Het overige mengsel giet je in de schotel naast de tomaten. Voeg tot slot olijfolie toe, en een beetje water zodat het eten niet uitdroogt. Zet voor ongeveer een uurtje in de oven op 200°C. Vergeet de oven niet voor te verwarmen.

Gemistá (gevulde tomaten) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde Groenten (lahanika Gemista)
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept