Gentse waterzooi

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Doe de wortel, prei, champignons en selder in een halve liter kokend (gezouten) water en laat ze hierin zo'n 5 minuten koken. Schep de groenten uit het water en hou het kookvocht.
- Bak de kippenstukken aan in olie en voeg de sjalotten toe, overgiet de kip met het kookvocht van de groenten en draai het vuur laag. Laat in zo'n 25 minuten gaar worden. Neem de kippenstukken uit de pan en zeef het kookvocht.
- Maak een blonde (mooi gebonden) roux met boter, bloem en het kippen kookvocht, voeg de rest van het kookvocht en de room toe en kruid met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder.
- Voeg de gekookte groenten en de kippenstukken weer toe aan de saus en warm even door.
- Verdeel de kip, groenten en saus over grote borden en werk af met verse peterselie en een blaadje basilicum.
- Is lekker met volkorenbrood maar ook met gebakken aardappeltjes

Gentse waterzooi is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse waterzooi
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse konijnenbouten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met Gentse mosterd
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept