- Schep de eieren uit het water met een schuimspaan en leg ze op een schone handdoek. Snij er met een mesje de onregelmatigheden af. Leg de eieren voor het serveren nog 30 seconden in heet water.
- Maak de paddestoelen schoon en snij er daarna de steeltjes af en hak in schijfjes.
- Zet een braadpan met antikleeflaag op hoog vuur en laat de pan goed warm worden. Giet een scheut olijfolie in de pan. Als de olie begint te dampen, voegen we de paddestoelen toe. Peper uitvoerig maar zout niet. Bak de paddestoelen op hoog vuur, al roerend, gedurende een minuut of drie.
- Voeg de knoflook en de fijngehakte sjalot toe en bak gedurende nog een minuut verder.
- Zout de paddestoelen met zeezout en verdeel ze over 4 bordjes.
- Leg een gepocheerd ei op de champignons. Strooi er de garnalen rond.Werk elk bord af met wat fijngehakte platte peterselie.
- Dien op met stokbrood."}}