Oven voorverwarmen op 200 °C. Broccoli 3 min. koken en in kleinere stukjes hakken. Broccoli in vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit drukken. Van olie 3 el verwarmen in pan en bloem erdoor roeren. Melk in gedeelten erdoor roeren en verwarmen tot dikke, gladde saus ontstaat. Van vuur af broccoli, eierdooiers, kaas, 1/2 tl zout en peper door saus roeren. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout tot stijve pieken slaan. Beetje eiwit door broccolimengsel roeren, rest van eiwitschuim luchtig erdoor spatelen. Mengsel in ingevette en met paneermeerl bestrooide vorm schenken en in midden van oven in 30 min. laten rijzen en gaarbakken. Oven tussentijds niet openen, na 10 min. oventemperatuur verlagen naar 175 °C. Tomaten en uiringen dakpansgewijs op schaal leggen, bestrooien met zout en peper naar smaak en besprenkelen met azijn en rest van olie. Soufflé serveren met stokbrood en tomatensalade.
Broccolisoufflé met tomatensalade is een recept van Albert Heijn