Peertje met warme marsepeinsaus

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De peertjes schillen, het steeltje eraan laten zitten. De geschilde appel in stukjes snijden (de appel bindt de saus). Het fruit in de wijn met 50 gram basterdsuiker aan de kook brengen en op laag vuur en met het deksel op de pan in een 1/2 uur zachtjes gaarpocheren. Voor de saus de eierdooiers met de rest van de basterdsuiker romig en dik kloppen. het stoofvocht van de peertjes en de verbrokkelde marsepein erbij kloppen en het mengsel au-bain-marie (in een pan met heet water) laten binden, dit duurt wel 10-15 minuten. In 6 coupes een peer zetten en de dikke, warme saus erover verdelen. U kunt de saus een uurtje van tevoren maken en warm in een met heet water omgespoelde (en dus voorverwarmde) isoleerkan (die niet eerder voor koffie is gebruikt) bewaren tot gebruik.

Peertje met warme marsepeinsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Peertjes Met Warme Marsepeinsaus.
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Marsepeinfondue Met Aardbeien
0-10 min -
Bekijk recept

Pavlova met gestoofde peer
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelspijspeertjes
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmezaanse kaas in balsamicoazijn met een peertje
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Peertje in ham met geitenkaas
15 min Voorgerecht
Bekijk recept