Peertjes met gegratineerde amandelspijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De peertjes schillen en de klokhuizen verwijderen. De citroen schoonboenen en de schil er dun afsnijden. De citroen uitpersen. In een pan de peertjes met de wijn, de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook brengen en afgedekt +/- 1 uur heel zachtjes laten koken, af en toe voorzichtig keren. De suiker door het kookvocht roeren en de peertjes in nog +/- 30 minuten heel zachtjes gaar stoven. Eventueel in het vocht laten afkoelen. Intussen in een diep bord de amandelspijs met een vork losmaken. De crème fraîche en 1 eetlepel citroensap erdoor mengen. De grill voorverwarmen op de hoogste stand. De peertjes met een schuimspaan uit het vocht nemen en droogdeppen met keukenpapier. Het kaneelstokje en de citroenschil uit het vocht nemen en het vocht op hoog vuur laten inkoken tot een stroperige massa. Op vier ovenvaste bordjes de amandelroom uitstrijken en de amandelen erover strooien. de bordjes (met twee tegelijk) onder de hete grill schuiven en de spijs in 1 à 2 minuten goudbruin laten worden. Op elk bordje drie peertjes leggen en het ingekookte vocht rond de peertjes druppelen.

Peertjes met gegratineerde amandelspijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelgalette
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met abrikozen
15 min Gebak
Bekijk recept

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept