Begin met het deeg: doe het bakmeel samen met de gesmolten boter, het ei, de suiker, en het snufje zout in een grote kom. Meng dit goed (met de hand) tot een bal deeg en laat het een uur rusten. Maak intussen de garnituur klaar. Meng met de hand de (koude) boter, de suiker, de vanillesuiker, de gemalen amandelen, en de bloem door elkaar. Dit deeg wordt vrij los van structuur. De oven voorverwarmen op 180 graden Celcius (thermostaat 6). Spreid het deeg uit in een ingevette ronde springvorm. Zorg dat de bodem geheel bedekt is en maak een opstaand randje van ongeveer 3 centimeter langs de rand. Snijd de perziken in plakjes (of koop plakjes in blik) en leg die netjes op de bodem. Bedek de perziken met de garnituur. Zet de taart in het midden van de oven en bak de taart gaar in ongeveer 50 minuten. De bovenkant van de taart moet een beetje verkleuren maar niet te donker worden. De taart is zowel lauw als koud erg lekker