Verhit 2 tl olie in een zware koekepan met anti-baklaag en bak er de helft van de blokjes tofu 3 tot 5 minuten in tot ze goudbruin zijn. Schep de blokjes voortdurend om om aanbakken te vermijden. Leg ze op keukenpapier en laat ze uitlekken. Doe 2 tl olie in dezelfde pan en bak de rest van de tofu. Laat deze blokjes tenslotte ook uitlekken. Meng sausingredienten in een kommetje. Verhit de overgebleven olie in een wok of grote zware koekepan. Bak de knoflook enkele tellen. Voeg de gember toe. Roerbak ong. 2 minuten, totdat de gember goudbruin is. Voeg chilipepers en het wit van de voorjaarsui toe. Roerbak alles ongeveer 10 tellen. Breng de paprika in de pan, roerbak die 10 tellen en doe er dan de tofu bij. Roerbak nog eens 20 tellen. Voeg nu zout en sherry toe. Meng de saus goed, alvorens ze in de pan te doen. Roer totdat de saus goed gebonden is. Doe de pinda's er bij en meng ze door het geheel. De pan kan nu van het vuur gehaald worden. Een deel van het groen van de voorjaarsuien kan door de pikante tofu geroerd worden, terwijl het resterende groen erover gestrooid wordt ter garnering. Lekker bij o.a. rijst.
Pikante tofu met paprika en pinda's is een recept van Jerryke's Cuisine