Pladijs met Belgische witloof en spinazie in blank

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De filets kruiden met zout en peper, in bloem wentelen. De goed gewassen rauwe spinazie stoven in boter in een pan zonder deksel. Kruiden met peper, zout en een mespuntje muskaatnoot. De witloofblaadjes twee minuten blancheren in kokend water met een weinig citroensap. De sjalotjes met de wijn en de fumet in een pan op een zacht vuur maten reduceren tot er twee eetlepels vocht overblijven. De room bijvoegen en weer even laten inkoken. De pan op een zeer laag vuurtje zetten en er de koude boter inroeren. Afsmaken met een paar druppeltjes citroen. De saus door een zeef gieten en de sjalottenpulp in de zeef goed aandrukken met een lepel. De filets aan beide kanten goedbruin bakken in hete olijfolie. Laten uitlekken op keukenpapier. De saus op voorverwarmde borden scheppen, daarop de filets schikken en de witloofblaadjes. Aan de voet van elk witloofblaadje een toefje spinazie leggen en aan de rand een reepje tomaat. Verder afwer ken met aardappelen, bieslook en peterselie.

Pladijs met Belgische witloof en spinazie in blank is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelcouscous met muntdressing
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Glutenvrije hamburgerbroodjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vier Bedelmonniken
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Goujons van pladijs met tartaarsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pladijs (schol) met bospaddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept