Platte kaastaart met krieken.

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid een vetdeeg. Meng alle grondstoffen zeer vlug met de hand en laat rusten. Kook de krieken met de suiker en de lepel maïzena zodat je een vrij stijve massa bekomt. Rol het deeg uit op een beboterde bakplaat, doorprik het deeg en leg hierop de kriekenmassa. Voor de vulling meng je alle ingrediënten behalve het eiwit. Je klopt het eiwit stijf en voeg dit ook bij de vulling. Giet de vulling op de krieken. Bestijk eventueel het nog zichtbare deel van de deeg met losgeklopt ei. Laat 25 minuten bakken op een temperatuur van 180 graden. Controleer of ze goed gebakken is met een mes. Steek het mes in de taart als het volledig droog is OK. Laat afkoelen, ontvorm en bestrooi met wat bloemsuiker. Tip: je kan ook bladerdeeg gebruiken die je in het grootwarenhuis koopt. Verdubbel dan de ingredienten en bak de bladerdeeg eerst ongeveer 20 minuten blind vooraleer te vullen met beslag en te bakken. ( de maïzena vervangen door aardappelzetmeel om kleur van krieken te behouden –maïzena kleurt wit en verwatert bij afkoeling )

Platte kaastaart met krieken. is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept

Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept