Witloof met kip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Eerst de witloof schoonmaken en bittere kern verwijderen. Gedurende 6 minuten blancheren in water met een snuifje suiker en een klontje boter. Witloof afgieten en even laten afkoelen, het kookvocht bewaren. De kipfilets heel fijn malen, vermengen met het ei en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. De witloofstronkjes doormidden snijden, lichtjes uithollen en opvullen met het kippenmengsel. Omwikkelen met een sneetje spek, vaststeken met een houten prikker. In een beboterde vuurvaste schotel schikken en gedurende 20 minuten in een op 200 ?C voorverwarmde oven plaatsen. Ondertussen de bouillon en een gelijk deel kookvocht aan de kook brengen. Voeg er een scheutje citroensap aan toe en kruid eventueel met peper en zout. De saus binden met ma?szetmeel dat opgelost is in een scheutje melk. De fijngesnipperde kruiden mixen met de rest van de melk en toevoegen aan de gebonden saus. Nu de saus niet meer laten koken. Opdienen met gekookte aardappelen.

Witloof met kip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept