Witloofjes op vlaamse wijze

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook het witloof klassiek af, laat het even op een handdoek uitlekken en rol de stronkjes in de ham. Strooi er wat gedroogde kruiden op. Meng de eieren en de room. Doe er peper, muskaatnoot en zout bij. Smelt de boter en voeg er het eierstruif bij. Roer alles met een klopper tot een smeuïg beslag. Bak een omelet. Snijd het omelet in blokjes. Maak een sausje door de sjalotsnippers, 1 dl water en de wijnazijn aan de kook te brengen. Laat tot de helft inkoken en mix er met de staafmixer de rest van de boter bij. Breng op smaak met peper en zout. Versier het geheel

Witloofjes op vlaamse wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Brussels witloof met ravioli in paddestoelensaus
0 min
Bekijk recept
Brussels grondwitloof met ravioli in paddestoelens
0 min
Bekijk recept
Rini's witloofrolletjes met zalm
0 min
Bekijk recept
Witloof Met Feta, Uit De Oven
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept