Witloofschuitjes met staartvis en gerookte zalm

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de staartvisfilets oppervlakkig ontdooien en verdeel in 4 langwerpige porties. Leg 4 repen gerookte zalm klaar (3 à 4 cm breed, ten minste 15 cm lang). Hou 12 blaadjes witloof apart en snipper de rest fijn. Maak de ‘witloofschuitjes’. Verpak elke portie staartvis in 3 blaadjes witloof en wikkel er in de breedte een reep gerookte zalm rond. Smelt 2 eetl. boter in een brede pan. Stoof er al roerend het fijngesnipperde witloof in gedurende 2 à 3 min. Giet er een scheutje water bij en schik er de 4 witloofschuitjes op. Kruid met nootmuskaat, peper en zout (gebruik niet te veel zout, de gerookte zalm is al gezouten). Dek af en laat zachtjes smoren gedurende 10 à 12 min. Haal de witloofschuitjes uit de pan en zet het vuur hoger. Voeg de room toe en laat op een hevig vuur inkoken tot de saus lichtgebonden is. Verdeel de witloofsnippers in de room over de borden en schik er een witloofschuitje op. Geef er minibroodjes bij (diepvries, Pub’s). Als u het witloof vooraf goed besprenkelt met citroensap kan u de witloofstronken vooraf al klaarmaken. Dek goed af en zet koel weg.

Witloofschuitjes met staartvis en gerookte zalm is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Witloofschuitjes met (zelfbereide) kruidenkaas
10 min
Bekijk recept
Witloofschuitjes met grijze garnalen en bieslook
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofschuitjes met feestvulling
30 min
Bekijk recept
Witloofschuitjes met blauwe kaas
15 min Voorgerecht
Bekijk recept