Witte asperges met rucola-aardappelpuree en een za

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges, beginnende vanaf de kop. Snijd het houterige gedeelte weg en stoom of kook de asperges gaar of bijtgaar naar keuze. Verdeel de rucola in twee en blancheer de helft ca. 2 minuten in kokend water. Giet af en koel met ijswater. Druk het vocht er zoveel mogelijk uit en mix met de koolzaadolie tot een mooie groene olie, Breng op smaak met een klein beetje zout en peper. Hak de overige rucola grof en meng onder de warme aardappelpuree. Kook de eieren zacht (ca. 4-5 minuten wanneer je ze in kokend water opzet) en pel ze voorzichtig. Verdeel de puree en asperges over 2 borden, werk af met een streepje rucola olie en een zachtgekookt ei en geef er wat zout bij.

Witte asperges met rucola-aardappelpuree en een za is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Turkse yoghurtsoep & Libanese Labne sandwich
2 uur-
Bekijk recept
Komijn-, venkel- en flatbreadchips & knoflooklabne-dip
30 min-
Bekijk recept
Kruidige crackers
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse boerenkoolsalade met ham en gegrilde ananas
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept