Krentenbrood

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: Verbrijzel de gist met de suiker in wat lauwe melk. Leg het meel met hetzout op uw werkblad en maak er een putje in. Giet daarin de opgeloste gist, kneed 5 minuten terwijl u de rest van de melk toevoegt. Laat 20 minuten rij-zen op een lauwe plek.Meng er de zachtgeworden boter en 1 ei door, daarna de rozijnen enkneed net zolang tot het deeg niet meer kleeft.Voeg eventueel wat meel toe.Laat nog 20 minuten rijzen : het deeg moet in volume verdubbelen.Beboter een broodvorm (of taartvorm) en leg er de deegbol in.Trek ermet een mes enkele lijnen op. Laat 20 minuten rusten.Verwarm ondertussen de oven op 200?. Smeer het rozijnenbrood in met gekloptei en zet 35 minuten in de oven. Stort het daarna op een rooster.

Krentenbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaartbroodpudding
2 uur-
Bekijk recept
Zoete mini-quiches van krentenbrood
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Grootmoeders krentenbrood (feestbrood)
35 min
Bekijk recept

Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaartbroodpudding
2 uur-
Bekijk recept
Zoete mini-quiches van krentenbrood
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Grootmoeders krentenbrood (feestbrood)
35 min
Bekijk recept