Koolvis met stukjes pittige tomaat

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Leg de tomaten 12 tellen in kokend water, spoel ze af onder de koude kraan en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook. Meng de azijn met de suiker en de sambal in een ruime schaal en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de basilicum, de bieslook, de stukjes tomaat, de ui, de knoflook, een snufje zout en een snufje peper toe. Was de koolvisfilets onder de koude kraan en laat de filets op een vergiet even uitlekken.
- Breng de bouillon aan de kook. Leg de visfilets in het hete vocht. Breng het vocht weer tegen de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de vis in ca. 8 minuten gaar worden. Verwarm het tomatenmengsel op het fornuis of in de microgolfoven. Neem de visfilets met een schuimspaan uit het vocht, leg ze op 4 voorverwarmde borden en schep het tomatenmengsel erbij.
- Lekker met gestoofde courgette en spaghetti met kaassaus. **tip:** - Dit gerecht kunt u ook met andere soorten visfilet maken.
- Voeg aan de tomaten 4 klein gesneden gedroogde tomaten toe (verkrijgbaar bij Italiaanse delicatessenwinkels).

Koolvis met stukjes pittige tomaat is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept