Koninklijke taart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
De chocolade in stukjes breken en smelten au bain-marie. Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel per lepel toevoegen. Als de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren. De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker. Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen. Het mengsel even laten rusten. Ondertussen sterke koffie maken. Een springvorm bekleden met aluminiumfolie. De rand van de springvorm bekleden met boudoirkoekjes waarvan met een mes ongeveer 1 cm werd afgesneden (de suikerlaag moet aan de buitenzijde zitten). De afgesneden topjes en de rest van de boudoirkoekjes eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken. Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes. Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel. Een nachtje laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren. Eventueel versieren met hagelslag, chocolade-blaadjes of slagroom. Smakelijk !

Koninklijke taart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

koninklijke taart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Koninklijke Kaviaar
20-30 min -
Bekijk recept
Koninklijke Ballen
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Het Koninklijke Ontbijt
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept