Konijn in kriekbier

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De dag voordien (10 min. + 1 u 15 min. kooktijd) Laat de boter in een ruime kookpot heet worden en bak er de stukken konijn rondom mooi goudbruin in (diepvriesvlees hoeft u niet te ontdooien). Kruid met peper en zout.. Bestrooi het vlees met de bloem, voeg de gesnipperde ui toe en laat even bakken. Giet er vervolgens de wildfond bij, het kriekbier en het sap van de bokaal krieken. Kruid met het takje tijm, het blaadje laurier en de geplette jeneverbessen (dat gaat gemakkelijk tussen twee eetlepels). Dek de pan af en laat zachtjes gedurende 1 u 15 min. sudderen. Voeg tot slot de krieken toe en zet koel weg tot de volgende dag. De dag zelf (15 min. kooktijd) Laat het stoofgerecht zachtjes opwarmen. U kunt, naar wens, de saus nog wat binden met instantsausbinder. Serveer met frietjes, natuuraardappelen of tagliatelle.

Konijn in kriekbier is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met kriekenbiersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kriekenjus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met kriekensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept