Konijn in roomsaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wrijf de stukken konijn in met zout en peper. Bak ze in een pan in de boter snel aan alle kanten bruin. Doe de stukken over in een grotere braadslede; voeg de bakboter, wijn en kleingeseden ui toe; zet er een deksel op en Bak het konijn in de oven in 1½ uur gaar (als het vlees gemakkelijk van het been loslaat, is het gaar). Smelt voor de saus de boter; voeg de bloem toe en roer tot alle bloem door de boter is opgenomen. Voeg geleidelijk wat van de warme bouillon toe en de room. Blijf roeren tot het kookt en maak de saus op smaak met cognac, peper en zout. Nog pittiger wordt de saus als de even gezeefde braadjus wordt toegevoegd. Stukken konijn op een verwarmde schaal schikken; een deel van de saus erover gieten en de rest apart in een sauskom serveren.

Konijn in roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met courgette roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept