Konijn met abdijbier, olijven en tomaten

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de uitjes een nacht trekken in melk, om de scherpe smaak te milderen. de dag voordien: Laat de stukken konijn korsten in 2 eetl. hete olijfolie. Kruid met tijm, peper en zout. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, de uitjes en de in vieren gesneden tomaten. Meng goed dooreen, voeg het abdijbier toe en ook de olijven. Dek de pan af en laat ruim 1 u stoven, terwijl u af en toe roert. Neem de laatste 10 min. het deksel van de pan, zodat de saus wat verdampt. Zet de pot koel weg tot de volgende dag. de dag zelf: Warm het konijn op in de saus en dien op met rijst.

Konijn met abdijbier, olijven en tomaten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept