Konijn met abrikozen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de gedroogde abrikozen gedurende een uur trekken in lauw water en laat ze daarna uitlekken.
- Vet smelten in een pan en de stukken konijn braden, samen met het spek.
- Strooi er de bloem bij en roer door elkaar, terwijl het vlees verder bruint.
- Verminder de temperatuur en voeg er wat bier aan toe, beetje bij beetje.
- Leg er het kruidentuiltje op, zout en peper toevoegen. Het konijn hoeft niet in veel vocht te staan. Dek de pan af en laat een uur koken. Voeg er pas dan de abrikozen bij en laat nog een kwartiertje op het vuur en voeg af en toe nog wat bier toe.
- Net voor het opdienen haal je het kruidentuiltje uit de pan. Voeg er de mosterd bij, die je eerst oplost in een beetje saus, zonder te laten koken. De zure smaak van de abrikozen, past uitstekend bij het konijn! - Serveren met gebakken aardappels en een mooie pint Orval

Konijn met abrikozen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept