Kokos créme caramel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 125 g rietsuiker met 4 eetlepels water aan de kook en kook het in tot een goudbruine siroop. Laat het wat afkoelen en verdeel de siroop over kleine ovenvaste bakjes. Snijd het vanillestokje horizontaal door en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met de uitgeschraapte stokjes in een pan, giet de melk en kokosmelk erbij en verwarm dit geheel totdat het bijna kookt. Klop de eieren met de overige 35 g rietsuiker los. Haal de vanillestokjes uit de melk en giet de melk voorzichtig en onder voortdurend roeren bij het eimengsel. Verdeel deze massa over de bakjes met de siroop, plaats deze op een ovenplaatje en laat ze in ca. 35 minuten garen in een oven van 165°C. Laat de crème caramel goed afkoelen, maak hem los van de randen (gebruik hiervoor een klein mesje) en stort dan de crème caramel omgekeerd op bordjes, zodat de siroop die onderin het bakje zat over de crème loopt. Bestrooi het gerecht met geraspte kokos en wat dunne schilletjes limoen.

Kokos créme caramel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarine-caramelshake
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Kletskoppen met pecan-caramelijs
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt limoen, appel en vanille
20 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept