Doe het water in een kommetje, strooi de poedergelatine erop en laat de gelatine 5 minuten weken. Klop in een kom de eidooiers met de suiker in enkele minuten licht en dik. Breng in een steelpannetje de melk tegen de kook aan en klop die geleidelijk door het dooiermengsel. Doe alles terug in de pan en verwarm de vla zachtjes 3-4 minuten of tot hij dun op de achterkant van een houten lepel blijft liggen. Laat de vla niet koken, want dan schift het ei. Neem de pan van het vuur en roer de geweekte gelatine erdoor tot hij is gesmolten. Roer de mascarpone erdoor tot die is opgenomen. Roer de koffie en de vanille-essence erdoor, schenk het mengsel in 6 kleine vormpjes en zet die 4 uur in de koelkast of tot de pudding stevig is. Zet voor het opdienen de vormpjes een voor een in een kom heet water, tel tot 5 en stort elk puddinkje op een bordje. Druppel wat koffielikeur om de puddinkjes en garneer ze met chocoladekrullen (gemaakt met een dunschiller) of desgewenst chocoladekoffieboontjes en bestuif ze met cacaopoeder. Tip: Proef de pudding voordat je hem in de vormpjes schenkt en meng er eventueel nog wat oploskoffie door. Die hoef je niet eerst op te lossen, want het puddingmengsel is nog warm.