Koffie-ijstaart met bokkenpootjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het ijs in ongeveer 30 minuten ontdooien. Breek de helft van de koekjes in stukjes. schenk de koffielikeur en 1 el koffie over de koekjes en laat dit 15 minuten intrekken. tussendoor af en toe omscheppen. Klop de slagroom stijf samen met de suiker, slagroom verstviger en de rest van de koffie. Roer 1 liter van het ijs zacht en klop hier met een mixer het slagroommengsel door. Schep het koekjesmengsel door het ijs. Doe de helft van dit koffie-ijs in een met bakpapier beklede springvorm en laat dit 10 minuten in de vriezer opstijven. Zet de andere helft van het koffie-ijs in de koelkast. Verdeel de overgebleven vanilleijs over het koffie-ijs in de vriezer. Laat dit weer 10 minuten opstijven. Verdeel tenslotten het koffie-ijs uit de koelkast over het ijs in de vriezer. Dek de vorm af en laat het 4 uur in de vriezer hard worden. Halveer de rest van de koekjes in de lengte. Haal de ijstaart uit de vriezer. Schaaf de chocolade en verdeel deze over de ijstaart. Snij met een mes de rand los. Druk de gehalveerde bokkenpootjes tegen de zijkant van de taart aan.

Koffie-ijstaart met bokkenpootjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Bokkenpootjestaart
35 min Gebak
Bekijk recept
Advocaatijstaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bokkenpootjesijstaart met gember
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Bokkenpootjestaart Van Carla
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept