Knolseldersoep met warm geitenkaasje

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de knolselder en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd ook de prei en de ui in stukken. Stoof de groenten enkele minuten in boter. Giet er de bouillon bij en zet verder onder in water. Laat 30 minuten rustig garen. Snipper intussen de look en het ontpitte chilipepertje. Laat de pijnboompitten met de look en het pepertje kleuren in hete olijfolie. Giet door een zeef en leg op keukenpapier om te ontvetten. Strooi er zout overheen. Snijd de geitenkaas in 4 plakjes. Leg ze op een ingevette ovenplaat en strooi er fijngesneden rozemarijn over. Zet drie minuten in een oven op 180°C om op te warmen. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met het geitenkaasje, de pijnboompitten en wat zwarte tapenade. Tip: Je kan de soep ook kruiden met selderzout voor een extra pittige smaak.

Knolseldersoep met warm geitenkaasje is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept
Krokante minitortilla’s met geitenkaas en avocado
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasje met honing en vijgen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Soep van knolselder en rode biet, boterham met gerookte forel
Bekijk recept
Knolseldersoep met oesters
Bekijk recept
Knolseldersoep met peer en toast
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolseldersoep met gerookt spek
30 min
Bekijk recept