Kleine Franse appeltaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de rozijnen even wellen in een laagje water of rum. Leg ontdooide plakjes bladerdeeg in een ingevette bakvorm en laat deze even opstijven in de koelkast. Smelt de boter en giet deze in een beslagkom klop dit samen met de amandelpoerder, suiker, eieren en de rum tot een egale luchtige massa. Giet dit beslag op de taartbodem en zet deze weer even terug in de koeling. Schil ondertussen de appels en snijd deze zonder klokhuis in dunne plakjes. Meng dit samen met de rozijnen en de kaneel en verdeel het over de taartbodem, daarna voorzichtig in het beslag drukken. Alvorens u de taart in de oven plaatst nog even wat suiker over het geheel strooien. Bak de taart nu in circa 50 minuten goud bruin en laat deze daarna even afkoelen op het rooster.

Kleine Franse appeltaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept