Knapperige bakjes met Hollandse garnalen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie. Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar. Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg. Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan. Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin. Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf. Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden. Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes. Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop. Je kan ook gamba's gebruiken

Knapperige bakjes met Hollandse garnalen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept