Kipstukjes in bruine saus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de prei in ringen en was ze. Schrap de winterwortel en snijd hem in blokjes. Schil een paar plakken van een selderijknol en snijd die ook in blokjes. Snipper de knoflook. Bestrooi de kipkarbonades met zout en peper. Smelt de boter en olie in een braadpan en braad de kipstukken lichtbruin. Bak de tomatenpuree even mee. Voeg alle groenten en kruiden toe en laat dit ook even meebakken. Blus af met de bouillon en de port. Doe een deksel op de pan en laat op zacht vuur 1,5 uur sudderen tot het vlees van de botten valt. Haal de stukken kip uit de pan, laat ze iets afkoelen, verwijder de botten en snijd het vlees in stukjes. Verwijder het laurierblaadje uit de pan en pureer de groenten met de staafmixer. Voeg desgewenst een eetl thaise vissaus toe om de ragout iets pittiger te maken en naar smaak nog wat zout en peper, of wat water als de saus te dik is. Doe de stukjes vlees weer terug in de pan en laat alles goed warm worden. De ragout is erg lekker met een puree van 1/3 selderieknol en 2/3 aardappel, met een kaaskorstje erop.

Kipstukjes in bruine saus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipstukjes met oosterse roerbakgroenten
20 min-
Bekijk recept
Cassoulet met wintergroenten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept