Kippenbout met asperges en geraspte wortelen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C (gasstand . Was de asperges en snij de onderkant eraf. Schraap de wortelen en rasp ze, maar niet te fijn. Bind de asperges samen en kook ze gaar in licht gezouten water, de kop naar boven. Laat ze uitlekken. Stoom de geraspte wortelen gaar in een stoomtoestel of leg ze in het kookvocht van de asperges. Doe er een klein beetje zout bij. Leg de kippenbillen in een ovenschotel en zet die 5 minuten in de oven. Los de gevogeltefond op in 3 eetlepels water. Verlaag te temperatuur naar 180 °C. Doe de opgeloste fond in de schotel bij de kip en besprenkel er het vlees mee. Laat nog eens 15 tot 20 minuten braden en overgiet geregeld met het vocht. Draai de bouten halverwege de gaartijd om. Leg de asperges in een schotel. Doe er de kip bij en het braadvocht en schik er de geraspte wortelen rond. Dien goed heet op.

Kippenbout met asperges en geraspte wortelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip van de Antillen met zelfgemaakte pindakaas
2 uur-
Bekijk recept
Joodse kippensoep stap-voor-stap
1u15 min Voorgerecht
Bekijk recept