Kipfilet op grootmoeders wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de kipfilets in de boter, breng op smaak met peper en zout. Neem ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Snijd de champignons in vier en laat ze samen met de uitjes en de spekreepjes toe in het bakvet glijden. Bak lichtjes gaar. Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat. Klop er op het laatste moment een klontje boter door, breng op smaak met peper en zout. Tips: - De baktijd van kipfilet hangt af van de dikte. Een geoefende kok drukt er met de duim op: is het vlees weerspannig, dan is het gaar. Je kan er ook even in prikken. Als het vocht dat eruit loopt helderwit is, is de kip gaar.
- Bak kipfilet niet langer dan nodig, anders wordt hij droog.

Kipfilet op grootmoeders wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept