Koude tomatensoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Het brood eventjes in water laten weken en zorgvuldig uitknijpen. Samen met de gesnipperde ui en de knoflookteentjes in een mixer doen en fijn pureren.
- De paprika?s wassen, de zaadjes en vliezen verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. De tomaten blancheren, ontvellen, in vieren verdelen en de zaadjes verwijderen. De komkommer schillen, de zaadjes verwijderen en fijn hakken.
- De paprika- en tomatenstukjes en het tomatensap met de mixer fijn maken. De blokjes komkommer toevoegen en eveneens fijn mixen. Het mengsel in een kom doen. Het citroensap en de olijfolie er grondig doorheen roeren. Met zout op smaak brengen. In de koelkast laten afkoelen. Voor het serveren met het ijskoude water (zonder ijsblokjes) tot een soep verdunnen.
- De garnering fijnhakken. Daarvoor de eieren pellen en van de vliesjes ontdoen, wassen en drogen. De olijven ontpitten. De blokjes geroosterd witbrood direct op de in borden of kommetjes opgediende soep leggen of afzonderlijk bij de soep serveren.

Koude tomatensoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomatensoep op z’n Indisch
Bekijk recept
Romige tomatensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tomatensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept