Gevulde soep uit Shanghai

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de lente-uien.
- Breng 5 dl water met lente-ui, gember en kip aan de kook, - kook op laag vuur 10 minuten en laat het in het vocht afkoelen.
- Was en week de paddestoel 30 minuten in warm water.
- Klop de eieren los.
- Verhit in een koekepan 2 eetlepels olie, giet er wat van het eimengsel in, draai rond en giet het overtollige mengsel weet terug.
- Haal de omelet (flensje) er voorzichtig uit zodra de rand loslaat.
- Bak ven de rest van het eimengsel ook omeletten.
- Spoel de bamboescheuten af.
- Verwijder de steel van de paddestoel.
- Snijd kip, ham, omelet en bamboescheuten in dunne reepjes.
- Leg de paddestoel in het midden van een grote vuurvaste soepkom.
- Schik ham, kip en ei eromheen. -Vul het midden op met de bamboescheuten en 1 dl bouillon.
- Leg een stoomrek in de wok, breng het water tot 1 cm onder het rek aan de kook en zet de kom op het rek.
- Stoom het gerecht op hoog vuur 20 minuten.
- Verhit 1 liter kippebouillon.
- Stort de inhoud van de soepkom in een soepterrine of grote schaal, giet de liter hete bouillon voorzichtig langs de rand in de terrine en serveer.

Gevulde soep uit Shanghai is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van paksoi en rettich
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jasmijnrijst met pittige gele viscurry
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzure noedelsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise kipcurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept