Gevulde tomaten uit de oven

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de oven tot 200°C. Snijd de kapjes van de tomaten, maar laat de steeltjes zitten, zodat ze op hoedjes lijken. Houd ze apart. Maak met een scherp mesje de pitjes en pulp in de tomaten los, maar laat het vruchtvlees en het vel heel. Haal de pitjes en het sap er met een theelepel of bolletjessteker uit en laat de tomaten minstens 5 minuten omgekeerd uitlekken. Meng intussen alle ingrediënten voor de vulling in een kommetje. Vul er de tomaten mee en zet ze dicht tegen elkaar in een ovenschaaltje, zodat ze niet omvallen. Bedruppel ze met wat olijfolie en strooi op elke tomaat 1 theelepel broodkruim. Zet ze 30 minuten in de oven, haal ze eruit en zet er weer de kapjes op. Laat ze voor het opdienen een paar minuten staan, want de vulling is gloeiend heet. Bedruppel ze met nog wat olie en dien ze op.

Gevulde tomaten uit de oven is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept