Gevulde wilde eend

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vul de eenden met een mengsel van de verkleinde pruneaux, de appel in stukjes,het citroensap en de kaneel. Bestrijk de buitenkant met een mengsel van paprikapoeder, olie, zout en peper en prik gaatjes in het vel. Leg de eenden in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende ongeveer 10 minuten. Giet de wijn in de schaal en zet de oven op 180 graden, gedurende 60 minuten. Bedruip de eenden regelmatig met het braadvocht. Neem de eenden na de braadtijd uit de oven en maak jus door water toe te voegen aan het braadvocht. Bind eventueel bij met gemengde bloem en voeg zout en peper naar smaak toe. Gevulde wilde eend met sperzieboontjes, sla en een mengsel van kastanje- en aardappelpuree. Tip: Voeg gehakte noten toe aan de vulling en 1-2 dl. sinaasappelsap aan het braadvocht

Gevulde wilde eend is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept