Amandel-aardappelkroketten

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
stijd : 20 min + 30 min in de koelkast - Baktijd : 20 min - Voor 4-6 personen
Voorbereiding
: Verwarm de oven voor op 210 graden C. Vet een ovenschaal van 32 x 28 cm in. Aardappelen gaar koken, afgieten en pureren. Doe het mengsel in een grote mengkom, voeg eierdooier, boter, peper en nootmuskaat toe; goed roeren. Laat het geheel goed afkoelen. Verdeel de bloem op een vel bakpapier. Schep het aardappelmengsel in een spuitzak met een grote, ronde spuitmond. Spuit 4 cm grote toefjes op het papier of vorm met de hand walnootgrote balletjes. Door de bloem halen en overtollige bloem afschudden. In het losgeklopte eiwit dompelen, met amandelstukjes bedekken en goed aandrukken. Op een bakplaat leggen en 30 min. in de koelkast laten staan. In ca. 20 min. goudbruin bakken. Meteen serveren. Smakelijk !

Amandel-aardappelkroketten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfiletlapje met cranberrycompote
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak Rossini met Pommes Williams
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelvis en kastanjechampignons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept