Amandelbrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Boter laten smelten Boter, eieren, uitgelekte yoghurt en zout in de keukenmachine mixen Oven voorverwarmen op 180-190 graden C Het amandelmeel toevoegen en mixen. Als het heel hard wordt, dan met de handen kneden. Als allerlaatste nu de soda toevoegen en deze kort en snel door het deeg mixen (als je het eerder doet, dan rijst hij niet goed meer, want door het mixen begint het al te rijzen) Een cakevorm invetten en de bodem met amandelmeel bestrooien Het deeg in de vorm plaatsen en tot een laag vormen met de handen. In de oven op 180-190 graden Celsius ongeveer 1 uur bakken Met een mes testen of het gaar is (blijft het plakken, dan moet het iets langer) Uit de oven halen Met een spatel het brood losmaken van de vorm. Eerst het brood goed af laten koelen, anders zakt het in elkaar. Recept voor de broodbak machine Alle ingrediënten, behalve de soda in de broodbak machine doen Kneden Dan nog het zuiveringszout/soda op het laatst erdoorheen mixen/kneden. Zo kort mogelijk, maar zodanig dat het wel goed gemengd is. 55 minuten bakken Tip: ''De laatste keer dat ik brood bakte heb ik de eiwitten met het zout apart stijf geslagen en later door het beslag gespateld. In de oven heb ik een vetvrij papier op de cakevorm gelegd en dat na 25 min eraf gehaald. Het resultaat is een fantastisch gerezen brood. ''

Amandelbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoet amandelbrood
10 min
Bekijk recept
Krokante peren met witte chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vijgen-amandelbrood
165 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Citroenkwark met amandelkoekjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Zoet amandelbrood
10 min
Bekijk recept
Krokante peren met witte chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vijgen-amandelbrood
165 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Citroenkwark met amandelkoekjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept