Laat de stukjes witte chocolade au bain marie smelten. Klop de zeer koude room tot stevige slagroom en voeg hiervan +/- 150 g bij de witte-chocolademassa. Bedek met folie en laat gedurende 3 uren in de koelkast opstijven. Giet suiker, water, gele rum en limoensap in een gietijzeren kookpot. Roer en laat op een zacht vuur koken tot u een siroopachtige massa bekomt zonder deze evenwel te kleuren. Haal van het vuur en voeg hieraan de kruiden toe die u 20 minuten laat intrekken. Maak de ananas schoon en snij het vlees in blokjes. Filter het aftreksel boven een slakom. Voeg hieraan de ananasblokjes toe. Roer en bedek met folie en plaats minimum 3 uren in de koelkast. Verdeel de ananassiroop in diepe borden. Plaats hierop drie bollen chocoladeschuim en dien op met amandelschilfers.
Ananassiroop op Antilliaanse wijze met witte choco is een recept van Jerryke's Cuisine