Appelcake in zanddeeg

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

bereid het zanddeeg : Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en basterdsuiker in een grote kom. Maak in het midden een kuil en doe daarin het zakje vanillesuiker en het ei. Snijd de boter in vlokjes en leg ze op de rand van de bloem. Kneed kort maar krachtig met een koele hand tot een glad en soepel deeg is ontstaan. wikkel het deeg in plastiekfolie en laat het liefst een nacht rusten in de koelkast beboter de taartvorm rol het deeg uit op een dikte van 3 mm bekleed de vorm met het deeg en prik in de bodem klop de boter romig, voeg de suiker toe, klop er in twee keer de eieren onder voeg het vanille-extract toe en meng er kort de bloem onder schil 2 appels, verwijder de klokhuizen en snij in plakjes verdeel ze over de bodem van het zanddeeg stort hierop het beslag schil de derde appel en schik hem in plakjes bovenaan het beslag bak deze cake in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 35 à 40 minuten controleer of de cake uitgebakken is haal de cake uit de oven, laat afkoelen op een rooster bestrooi met poedersuiker Opmerking : Weeg 75 g eitjes af zonder schaal, zo bekomt u de juiste verhoudingen voor een 4/4 cake.

Appelcake in zanddeeg is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaart met Thaïse basilicum
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Mirabelcrumble met kruiden
Nagerecht
Bekijk recept

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept