Appelen onder bladerdeeg met vanilleijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: likeur verwarmen er ddan de rozijenen aan toevoegen. Geschilde appels in blokjes snijden. Meng deze met de amandelsnippers, rozijnen, suiker, kaneel en citroensap. In een beboterde platte ovenschaal doen. De lapjes deeg uitrollen tot een grote lap om de appel te bedekken. Snij de rand netjes af en versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Bereiden: oven voorverwarmen op 225 graden celsius. Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier. Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin. Buiten de oven iets laten afkoelen. In mooie porties op de borden verdelen met een bolletje ijs erop, snel op dienen. Tip: zonder likeur ook lekker voor kleinere kinderen.

Appelen onder bladerdeeg met vanilleijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarinepakketjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-rozijncrumble met vanille-ijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Bladerdeegtorentjes
5 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken banaan met rum
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept