Appelgelei

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De appels wassen en vierendelen (schil en klokhuis niet verwijderen). Aan de kook brengen met de kruidnagels en met zoveel water tot de vruchten onderstaan. Het mengsel flink laten pruttelen. Vervolgens de appels een nacht in een vruchtenzeef laten uitlekken en het sap in een kom opvangen. De volgende dag de suiker op een zacht vuurtje in het appelsap oplossen en het mengsel flink laten doorkoken tot het de gewenste dikte heeft bekomen. De gelei in jambotjes doen en op de gebruikelijke wijze afsluiten.

Appelgelei is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Manchegokaas met peren-appelgelei
20 min Snack
Bekijk recept
Appelgelei met kaneel
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gerookte Forel In Appelgelei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgelei Met Kaneelstokje
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Manchegokaas met peren-appelgelei
20 min Snack
Bekijk recept
Appelgelei met kaneel
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gerookte Forel In Appelgelei
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelgelei Met Kaneelstokje
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept