Appeltaart (met amandelmeel)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maal de amandelen in de keukenmachine (of gebruik 800g amandelmeel).. Houd een twee eetlepels amandelmeel apart.. Smelt de roomboter in een pannetje Doe de walnoten in de mixer en hak deze in stukjes, niet te klein, niet te groot Snijd de appels in gehalveerde plakjes.. Mix het amandelmeel, de eieren, de honing, de vanille essence, het kaneel, de roomboter met de hand of met een mixer Voeg op het laatst de 3 theelepeltjes zuiveringszout en mix deze er kort doorheen.. Niet te hard mixen, want dan activeert de zuiveringszout al meteen.. Koekblik invetten.. De twee eetlepels amandelmeel gebruiken om over het koekblik te strooien.. Dit is de antiplak laag.. Gooi de mix in het koekblik en zorg dat het een nette laag wordt.. Doe de stukken appel bij de honing, de rozijnen en de walnoten.. Meng dit door elkaar en doe die ook in het koekblik.. Dit wordt de bovenlaag van de taart. Vervolgens in de oven en in zo'n uurtje op 175 graden bakken.. Wanneer hij klaar is, uit de oven halen, en wanneer hij nog warm is, nog een laagje honing eroverheen doen.. Het resultaat ziet er heerlijk uit, ruikt heerlijk en smaakt bovenal fantastisch..

Appeltaart (met amandelmeel) is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozenmacarons
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Franse mokkataart
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Miljuschka Witzenhausens pompoentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bakewell taart
30 min Gebak
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept