Appeltaart met hazelnoten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: - Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de hazelnoten fijn in de keukenmachine en bak ze in een koekepan goudbruin. Schil de appels en snijdt ze in plakjes. Pers de citroen goed uit. Splits de eieren en klop de dooiers met 175 gram suiker net zolang totdat het geheel een lichtbruine kleur heeft gekregen. Voeg tijdens het kloppen het citroensap en de bloem toe.
- In een andere kom klopt u nu de eiwitten stijf waarna u ze door het beslag in de andere kom kunt scheppen. Hierna kunt u ook de fijngemalen noten toevoegen. Vet een springvorm van 25 cm in en schenk de helft van het beslag hier in. Verdeel de helft van de appelplakjes over het beslag. Schenk nu de andere helft van het beslag in de springvorm en verdeel de overgebleven plakjes appel over dit beslag.
- Smelt de boter en bestrijk de taart hiermee. Strooi tevens de overgebleven suiker over de appeltaart. Bak de taart in ongeveer 5 kwartier goudbruin.

Appeltaart met hazelnoten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept