Appeltaart met perzik

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Zeef het bakmeel, de basterdsuikeren het snufje zout in een kom. Alvorens de boter erbij te doen, smelt ik deze altijd even heel licht in de magnetron. Voeg ¾ van het eigeel toe. Kneed er een samenhangend deeg van. Zet het deeg even weg op een koele plaats en schil ondertussen de appels en snijdt deze in platte schijfjes. Strooi gelijkmatig wat bloem over het schoongemaakte aanrecht en rol hierop het deeg uit met de deegroller. Bedek de bodem en de randen van het bakblik met het deeg. Houdt een kleine gedeelte over voor de bedekking van de taart. Van de krenten, rozijnen appels en kaneel hebt u een mengsel gemaakt en dit stort u uit op de bodem van de taart. Van de rest van het deeg vormt u repen die u kruiselings over het appelmengsel legt en aan de randen vastdrukt. Bestrijk de bovenkant van de taart met het resterende ei. Bak de taart in 1 uur en 15 minuten gaar en bruin en laat de taart in de vorm minstens een uur afkoelen…. Nu het verschil met de gewone appeltaarten: tussen de ruiten op uw appeltaart met een theelepeltje de perzikjam garneren, naar behoefte!

Appeltaart met perzik is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept