Kikkerbilletjes in witte wijn

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat een mooie moot boter smelten in een kookpot. Laat daarin de kikkerbillen garen. Voeg de gepelde en fijngehakte sjalotjes toe. Zeer goed mengen en schudden totdat de kikkerbillen verstijven . Giet er het bouillonblokje gevogelte bij dat werd aangelengd met 25cl warm water. Giet er de 25 cl Riesling en een puntje gehakt knoflook bij. Kruiden met peper en zout. Op klein vuur gedurende 5 minuten laten koken. Haal met een schuimspaan de kikkerbillen uit de saus. Hou de kikkerbilletjes warm. Laat op hevig vuur de saus inkoken tot de helft overblijft. Voeg nog steeds op hoog vuur de slagroom erbij, alsook de rest van de boter en het citroensap. Controleer of de saus voldoende is gekruid. Verlaag het vuur. Herplaats de kikkerbillen in deze saus en laat nog een minuutje verder koken. Opdienen in een warme schaal en gelijkmatig bedekken met de gezeefde saus. Bestrooi met gehakte peterselie en bieslook. Metéén opdienen.

Kikkerbilletjes in witte wijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepaneerde kikkerbilletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
KIKKERBILLETJES OP PROVENCAALSE WIJZE
30-60 min -
Bekijk recept
Kikkerbilletjes In Pesto - Roomsaus Met Groene Tagliatelle
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Provencaalse Kikkerbilletjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept