Kip op grootmoeders wijze

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de kipfilets in de boter en spijs met peper en zout. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder een deksel (of tussen twee borden). De baktijd van kipfilet hangt af van dikte. Een geoefend oog (kok) druk er met duim of vinger op: is het vlees weerspannig, dan is het gaar. Bak kipfilet niet langer dan nodig, anders wordt die droog. Snijd de champignons in vier en bak ze samen met de uitjes en de spekreepjes lichtjes gaar in het bakvet van de kip. Blus de pan met het bier en de fond en laat de saus inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat. Klop er op het laatste moment een klontje boter door en breng op smaak met pezo. Lekker met gekookte bladspinazie en gebakken aardappeltjes.

Kip op grootmoeders wijze is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept