Kerststronk

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eierdooiers met de suiker en het water tot een schuimige massa. (tip) hoe langer u klopt , hoe luchtiger de biscuit zal zijn minstens 10 min is ideaal Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem toe. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel ze voorzichtig door het deeg. Giet het deeg uit op een beboterde en met bloem bestrooide bakplaat op een 1cm dikte bak het op 175° gedurende 15 à 20 minuten. Ontvorm de biscuit op een vochtige handoek en rol onmiddelijk op !!! Na een paar minuten weer ontrollen en vullen met witte creme au beurre. Recept Creme au Beurre 250 g echte boter of Planta 50g solo 155 g suiker 2 eieren Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Boter 5 min opkloppen au bain marrie Suiker en 2 HELE eieren samen kloppen Dit mengsel aan de boter toevoegen en gedurende 10 min kloppen Om uw creme au Beurre bruin te maken gebruikt chocolade -of koffie extract. Persoonlijk kies ik altijd voor chocolade smaak en voeg daarom enkele stukjes gesmolten pure chocolade toe aan mijn creme au beurre. Hoe verkrijg je een Kerst Stronk vorm ?? De zijkanten van de opgerolde biscuit een beetje schuin afsnijden en deze stukken in ongelijke richting op de boomstam zetten , zo krijg je knobbels Bestrijk nu alles met de Creme au beurre. Nadien trek je met een vork strepen in de aangebrachte creme au beurre zoals bij boomschors. Bestrooien met wit taart poeder( speciaal om te strooien) of chocolade schilfers, of een suiker jezuske Je kan je natuurlijk nen hele hoop werk besparen door het deeg simpel in ne voorgevormde kersttronk bakvorm te gieten

Kerststronk is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kerststronk
Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk met speculaas en mascarpone
Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk met chocoladevulling
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Kerststronk
Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk met speculaas en mascarpone
Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk met chocoladevulling
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Kerststronk
30 min Nagerecht
Bekijk recept