Klop de eigelen samen met de poedersuiker, de gevanillineerde suiker en het rumaroma luchtig op. Klop de eigwitten met de suiker stijf en schep dit voorzichtig onder het eidooiermengsel. Zeef de bloem hierover en meng het voorzichtig onder het eimengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier bekleedde bakplaat (30 x 35 cm) en plaats dit in het midden van de voor- verwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten. Stort het gebak onmiddellijk op een met suiker bestrooid stuk papier. Bestrijk het bakpapier met een beetje koud water en verwijder het. Bedek het gebak met een vochtige keukendoek. Klop voor de crème de chocolade met de boter, het rumaroma en de rum schuimig. Bestrijk het afgekoelde gebak met 2/3 van deze crème en rol het dan met behulp van het papier op. Plaats dit gedurende 10 minuten in de koelkast. Vul een slagroomspuit met gekartelde mond met de rest van de crème. Haal het gebak van het papier, snijd een schuin stukje van beide uiteindes en plaats deze als zijtakken aan de stronk. Maak met de crème schors voor de boomstronk en bestrooi deze met cacao. Maak van de groene marsepein enkele dunne rollen van ongeveer 10 cm lang, druk deze plat en vorm met een scherp mes dennennaalden over de ganse lengte. Decoreer hiermee de stronk. Vorm met de witte marsepein enkele 1,5 cm dikke rollen en plaats deze op de groene marsepein als kaarsen. Uit de rode marsepein vlammetjes vormen en deze op de kaarsen plaatsen. Bestrooi de kerststronk lichtjes met poedersuiker en plaats deze koel tot hij opgediend wordt. Baktijd en oventemperatuur: Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) Gasoven: Stand 4 (voorverwarmd) Baktijd: ongeveer 12 minuten